maanantai 21. maaliskuuta 2011

Hiljaiselon katkaisu

Ajattelin, että jospa kirjoitan taas jotain. Hyvää aikaa olisi ollut tässä aiemminkin sillä olin koko viime viikon lomalla. Hoitolapset sairastivat. Sitä edelliselläkin viikolla olin keskiviikon ja torstain vapaalla. Lapset tulivat hoitoon perjantaiksi ja viikonloppuna heillä tauti taas jatkui.

Oma poikakin sairastui torstai aamuna eikä lähtenyt kouluun. Kova päänsärky oli ja hetken kuumetta päälle 38. Se laski ilman lääkettä, mutta päänsärky jatkui. Torstai meni pojalla nukkuessa. Perjantaina heräsi taas unilta ihan hillitömään päänsärkyyn iltapäivällä kolmen jälkeen. Siinä äkkiä soittelemaan yksityisiä lääkäritaloja läpi, että pääseekö jonnekin vielä ja aika saatiin. Diagnoosina influensa B ja lääkkeeksi Tamiflu, joka ei paranna taudista, mutta estää virusta lisääntymästä. Lauantai ja sunnuntai on mennyt kuumeettomasti ja poika jäi vielä tänään kotiin. Toivotaan, että huomenna voisi mennä kouluun. Kuulemma tauti monilla jatkunut uudestaan parin kuumeettoman päivän jälkeen niin pidin siksi vielä kotona. Myös keuhkokuume jälkitautina pelottaa. Mutta toivotaan, että tämä olisi tässä ja muita ei sairastuisi enää.

Tänään siis ekaa kertaa töissä pitkästä aikaa ja olipa kiva päivä.
Tänään askartelimme liikennevalot. Helppoa myös 3-vuotiaalle. Nämä voi ottaa joko leikkiin tai sitten laittaa oman huoneen oveen, kuten esikoiseni haluaa tehdä (ja kuopus ehkä myös matkii). Tähän varmaan myös askarrellaan nuoli jonka voi kiinnittää sinitarralla osoittamaan oikeaa valoa. Vihreää kun saa tulla huoneeseen tai punaista jos ei saa tulla. Mahdollista on myös kiinnittää sinitarralla lappu punaisen valon päälle missä lukee tytöt (jos ei halua tyttöjä huoneeseen) ja vihreään pojat (jos pojat ovat sallittuja). Kaikkea voi keksiä, mutta totuushan meillä on, että kaikki saavat liikkua huoneissa varsinkin silloin kun hoitolapset ovat paikalla.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska idea tuo liikennevalot ovikyltiksi:) Taidanpa ottaa senkin omaksi askarteluideaksi:)
t,suski

Ansku kirjoitti...

Voin kyllä suositella. Idean vaan tuli mun päästä ja ensin ajattelin, että ihan tyhmää ja tylsää, mutta kun kysyin lapsilta haluisko ne askarrella tälläset niin johan kaikki innostu!

Kuvassa ei vain ole oman tytön askartelua sillä hän oli naapurissa leikkimässä tuolloin, mutta teki kyllä omansa kun tuli kotiin :)

Saana kirjoitti...

Tosi kiva idea tuo liikennevalot!

Toivottavasti Joel on jo kunnossa.

Ansku kirjoitti...

Ei taida poika olla kunnos. Oli peräti kolm kuumeetonta päivää ja tänää sit jo uskalsin laitta kouluun ja taas on silmät kipeen näköiset. Valittaa hieman päätä ja niskaa ja lämpöäkin taitaa nostaa (pitää mitata uudestaan nyt kun ei ole enää kuumissaan kotiin kävelystä)

Pauliina kirjoitti...

Paranemisia ja toivottavasti ei iske suhun! Meillä on sama influenssa täällä. Rinollakin kesti 39 kuume tasan viikon. Nuppukin taudissa 7:ttä päivää. Kurjaa.

Ansku kirjoitti...

Pauliina: Koville ottaa :( Paranemisia teidänkin perheelle!

Heli kirjoitti...

Ihana idea!

Saara kirjoitti...

Kiva idea minustakin, ja kiva kun jaksat askarrella omien ja hoitolasten kanssa :)

Ansku kirjoitti...

Askartelu on hauskaa :) On hienoa kun lapset saa aikaan jotain hienoa ja ovat ylpeitä omista saavutuksistaan.