keskiviikko 26. tammikuuta 2011



Ensimmäinen kirja minkä esikoinen on itse lukenut! Hän sai nyt tammikuussa ihan oman kirjasto kortinkin. Kirjastoauto pysähtyy heidän koulun pihassa ja saavat lainata kirjoja. Hauskaa on, että poika lukee aina ääneen (toistaiseksi ainakin). Eli kun lueskelee yksin huoneessaan iltaisin niin sieltä kuuluu tasaista höpinää. Nähtäväksi jää tuleeko lukemisesta pojalle "harrastus". Ei hän vaikuta kovin lukutoukalta. Aku Ankkoja kyllä on selannut PALJON varmaan 3-vuotiaasta lähtien, mutta alkaako romaanien lukeminen kiinnostaa on toinen juttu. Itse luin lapsena paljon. Päivät kyllä leikin kavereiden kanssa ulkona, mutta iltaisin nukkumaan mennessä saatoin lukea yhtäkkiä yhden kirjan loppuun asti.



Kirjassa oli 48 sivua. Tekstin seassa oli myös kuvia.

7 kommenttia:

Saana kirjoitti...

Meillä Sofia luki paljon kirjoja siinä vaiheessa kun huomasi osaavansa lukea tarpeeksi hyvin. Mutta alkuinnostuksen jälkeen lukeminen on harmikseni vähentynyt, jäänyt kaiken muun tekemisen jalkoihin.

Ansku kirjoitti...

Mäkin toivoisin, että lukeminen säilyisi. Esimerkiksi vaikka iltaisin voisi lukea. (Siis muutakin kuin Aku Ankkoja, jotka on ollut pojan iltalukemistossa jo alle kouluikäisestä)

Saana kirjoitti...

Me varmaan annetaan kevään tullen taas Sofian jäädä lukemaan sänkyyn unta odotellessa. Ja ehkä Saanankin, vaikkei vielä osaakaan lukea, mutta tykkää katsella kirjoja. Molemmat tytöt saivat tehdä niin viime kesänä. Mutta nyt haluan heidän saavan enemmän unta ja sänkyyn mennessä ei tehdä muuta. Tosin iltasadussa ollaan viime aikoina taas skarpattu, mutta se luetaan milloin missäkin.

Ansku kirjoitti...

Meillä mennään sänkyyn niin aikaisin, että ehtii hieman lukea. Tosin pikkusisko ei läheskään aina lue vaan sammuu heti. Riippuen siitä miten pitkään on nukkunut aamulla.

Heli kirjoitti...

Meillä keskimmäinen tykkää lukea itsekseen eli vaikuttaa samanlaiselta kirjatoukalta kuin minäkin. Käytiin pari viikkoa sitten hakemassa kummallekin kirjastokortit, jotta pääsivät lainaamaan helppolukuisia kirjoja lastenosastolta. Ihanaa, että joku on keksinyt sellaiset kirjat :)

Ansku kirjoitti...

Heli: Luitko sä omassa lapsuudessa niitä helppo lukuisia kirjoja? Mä nimittäin juuri nyt muistelin sitä Vihreä Varis sarjaa mitä itse olen lukenut kun ekalla luokalla opin lukemaan. :) Muistatko sä semmoista sarjaa?

Heli kirjoitti...

En ainakaan muista lukeneeni. Olen kylläkin oppinut lukemaan 4-vuotiaana, joten muistitieto on tuolta ajalta vähän vajavaista. Ne kirjat joita muistan lastenosastolta lukeneeni oli esim. Neiti Etsivät, Viisikot, Anna-kirjat ja Tiina-kirjat. Useimpina päivinä taisin lukea pari-kolme kirjaa, ts. luin mielummin kuin tein läksyjä.